Edukacija u Jakovlju

DEŠA-Dubrovnik nositelj je projekta “Urban Planning 4 Citizens” u partnerstvu s Institutom za GIS, Gradom Dubrovnikom, Općinom Jakovlje i Cektrom iz Slovenije. Projekt financira Europska unija u okviru IPA I. komponente – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija i Ured za udruge Vlade RH, a kroz poziv IPA 2011 Osnaživanje uloge organizacija civilnog društva u jačanju transparentnosti i dobrog upravljanja u državnoj upravi RH. Glavni cilj projekta je pridonijeti jačanju dijaloga i participativne demokracije među organizacijama civilnog društva, javnosti i lokalne samouprave u pripremi i izradi prostornih planova.

U okviru ovog projekta želimo:

  • Povećati svijest javnosti kroz povećanje dostupnosti i razumijevanje prostornih planova, uz pomoć novih tehnologija
  • Izgraditi dijalog među OCD-ima i lokalne vlasti, kroz jačanje principa transparentnosti i dobrog upravljanja u području prostornog planiranja

Glavni rezultat projekta je Urban planning portal – interaktivni i edukativni GIS portal koji će omogućiti bolju komunikaciju lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana u oblasti prostornog planiranja.

Kako bismo ostvarili ciljeve ovog projekta te pripremili sve dionike zajednice na mogućnosti koje će nuditi Urban planning portal, organizirat ćemo nekoliko obrazovnih aktivnosti:

  • Predavanje „Zakonski okvir prostornih planova i pravo na pristup informacijama“ (za širu javnost)
  • Predavanje „Prostorni planovi i sudjelovanje javnosti“ (za širu javnost)
  • Predavanje “E-government i otvorenost podataka, iskustva iz Slovenije” (za širu javnost)
  • Radionica GIS u prostornom planiranju (za OCD-e i JLS)

Edukacije će se održati 11. svibnja 2015. u prostorijama Općine Jakovlje (Adele Sixta 2), s početkom u 16 sati.

Molimo Vas, ukoliko ste zainteresirani, da svoje sudjelovanje potvrdite putem PRIJAVNICE najkasnije do 08. svibnja 2015. Broj sudionika je ograničen.

Program – radionica Jakovlje